Eilen oli tarhalla erikoinen päivä. Koditon Lorek rikkoi kyntensä maata kaivaessaan ja kuten aina kynnen ollessa kyseessä verta tuli paljon. Lorekin kanssa lähdettiin sitten lääkäriin. Siellä Lorek rauhoitettiin kevyesti ja rikkinäinen kynsi napattiin irti. Lisäksi sille määrättiin antibioottikuuri tulehduksen varalta ja toki se sai myös kaulurin, jonka pitäminen on Lorekille pahempaa kuin itse tapaturma.
Illalla tuli yllättävä lähtö Laihialle hakemaan yksinäisen miehen eläimiä. Mies oli ilmoittanut eläinsuojeluvalvojalle, että hänen täytyy luopua koirasta ja kymmenestä kissastaan. Mies oli päivän mittaan houkutellut kissat sisälle, jotta ne saataisiin kaikki mukaan.
Paikalla mies kertoi osan kissoista olevan arkoja ja vihaisia. Kissat pitivät majaa saunassa ja pesuhuoneessa. Niin monen pelokkaan kissan kiinni ottaminen niille tutussa paikassa ei ole ihan yksinkertaista kuin voisi kuvitella. Reilu tunti meillä menikin niiden kiinni saamiseen.
Kissoista viisi oli erityisen hyökkääviä, neljä oli kesympää ja yhtä kissoista mies ei ollut nähnyt muutamaan viikkoon. Meidän mukaan lähti siis kokonaisuudessaan koira ja yhdeksän kissaa.
Kissoista ne viisi vaikeinta lopetettiin tänään. Myös 14-vuotias Otto koira oli alunperin tarkoitus lopettaa, mutta koska pappa on niin hyvässä kunnossa saa se vielä mahdollisuuden lähteä uuteen kotiin. Kodittomat-sivulla on kuvat Otosta ja kissoista.

Lorek heräilee

Kynsi on poissa ja Lorek voi taas lenkkeillä.