19.9.2007 tuli Vöyriltä kaksi löytökissaa. Kiltit veljekset olivat noin 3kk ikäisiä. Niiden silmät olivat muurautuneet umpeen ja ne olivat pahoin tulehtuneet. Pentujen naamat olivat vihreän rään ja rähmän peitossa. Hengittäminen oli niille vaivalloista.
Niiden naamoja alettiin pikimmiten puhdistamaan ja molemmat olivat uskomattoman helppoja käsitellä.
Kun silmätippoja piti ruveta laittamaan, huomattiin pienemmän pennun toisen silmän olevan kamalassa kunnossa. Silmä näytti puuttuvan kokonaan, kohdalla oli vain punaista, veristä kudosta.
1935960.jpg 1936101.jpg
Seuraavana päivänä mentiin kissojen kanssa lääkäriin ja lääkäri totesi kamalan näköisen silmän olevan puhki. Haava silmässä näytti siltä, että kissa olisi itse raapinut silmänsä rikki. Lääkärissä niillä molemmilla todettiin olevan myös klamydia, josta kova flunssa ja yleinen huono vointi johtui. Ne saivat tujut antibiootit ja reilusti silmätippoja. Tiina ja Pia Vaasan kaupungin pieneläinklinikalta saivat keksiä pojille sopivat nimet. Jostakin syystä niistä tuli Torborg ja Ludvig...
Torborgin puhki oleva silmä tikattiin ja siihen laitettiin tikkiä paikalla pitävä suppilo.
1935985.jpg
Viikkojen ajan kissat pidettiin yksin pimeessä paikassa, jotta ne eivät olisi tartuttaneet muita kissoja ja koska niiden silmät olivat niin arat valolle. Pikkuhiljaa ne kuitenkin parantuivat ja vahvistuivat. Alusta asti ne olivat ällistyttävän urheita, eivätkä valittaneet mistään. Suppilo oli Torborgin silmässä kuukauden ajan ja silmä alkoikin näyttää jo paljon paremmalta. Silmä saatiin siis pelastettua poistamiselta, sokeaksi se tosin jäi.
1936009.jpg 1936107.jpg
Myöhemmin silmä tuli jälleen kipeäksi ja sitä jouduttiin operoimaan uudemman kerran, koska yläluomen silmäripset hankasivat silmään uuden haavan. Toisen leikkauksen jälkeen silmä on ollut vetistä joutoa lukuunottamatta kunnossa.
Pieninä pojat olivat kovasti toistensa perään ja varsinkin kipeänä olleessaan Torborg haki turvaa veljestään. Ludvig on aina ollut isompi ja rohkeampi ja näyttänyt mallia veljelleen. Ne ovat olleet kahdessa eri paikassa kotihoidossa ja ovat tottuneet koiriin sekä muihin kissoihin.
1936081.jpg 1936135.jpg
Nyt pojat ovat olleet tarhalla yli vuoden ja niiden olisi jo aika päästä ansaitsemaansa ikiomaan kotiin.
Pyydämme nyt kaikki auttamaan ja levittämään sanaa, jotta Torborg ja Ludvig saisivat pian kodin.