Koko viime viikko on raivattu tarhan pihaa. Märkää ja kuraista on ollut joka paikassa ja tarhalla kun koiran vielä tallovat märkää maata on näky välillä aivan kamala. Koirien paikkoihin on nyt laitettu soraa ja puruja. Pitenevien päivien myötä tämäkin helpottuu. Samassa tohinassa kanojen ulkotarha siivottiin kesäkuntoon ja uusia orsia asennettiin sekä ulos että sisälle. Nuutti, vaimot ja lapset olivat alkujärkytyksen jälkeen kovasti mielissään. Hiekkakylpyyn ei vielä ole kukaan uskaltautunut, mutta viime kesänä se oli varsinkin Alman lempipuuhaa. Ainon aika kului silloin munia hautoen ja tipuja hoitaen.
Kiitos pihan siivousavusta Hannalle, Keijolle, Miikalle, Jessicalle, Janicalle ja Jannalle. 
Siivous jatkuu edelleen ja kaikki halukkaat saavat tulla auttamaan.

Maanantaina tarhalle tuli uusi koditon koira. 8kk ikäinen suomenajokoira narttu, Stella. Siitä luovuttiin ajanpuutteen vuoksi. Stella on kiltti, iloinen ja leikkisä. Tullessaan sillä oli todella paljon matoja ja nyt se on vielä vähän heikkona rajun matokuurin vuoksi.

Torstaina oli Vesyn järjestämä kollikissojen leikkaustempaus, jossa olimme avustamassa. Osallistujia oli yli 30, joista yksi oli meidän Timppa. Mukana oli myös kolme tarhalta lähtenyttä nuorukaista.

Perjantaina tarhalle tuli kaksi alle vuoden ikäistä uros rottaa. Pojilla on ollut pieniä riitoja entisessä kodissaan. Tarhalla ne pestiin ja laitettiin uuteen häkkiin, jossa ne ensin saivat tervehtiä vain verkon läpi. Koska mitään aggressiivisuutta ei ollut ilmassa otettiin väliseinä pois ja mikäli sopu säilyy ne saavat jäädä tarhalle asumaan. Siiri ja Iiris olivat hyvin kummissaan uusista komeista tulokkaista.

Viime viikolla Jadi lähti uuteen kotiin ja kodissa oli tullut liikaa ongelmia Jadin eroahdistuksen vuoksi. Tänään Jadi tuli takaisin tarhalle.

Tiineenä olevan Selina-kissan vatsa kasvaa hurjaa vauhtia ja vauvojen toivotaan ja odotetaan syntyvän ensi viikolla.

Abin pennut ovat nyt seitsemän viikon ikäisiä ja luovutus ikä lähestyy, mutta sopivia koteja ei pojille ole vielä löytynyt. Abi hoitaa äidin virkaa olemalla yksi vauvoista. Se varastaa lasten lelut ja tykkää muutenkin kiusata jälkikasvuaan. Ainoastaan koosta erottaa kuka on äiti.