27.6 Weeti lähti virallisesti uuteen kotiin ja tuli uusi koditon koira. Noin 6-vuotias bokseri, Baloo. Siitä luovuttiin allergian vuoksi.

1.7 Nellan pennut täyttivät 2-vuotta.
Olimme eläinlääkärissä Jadan, Sallin, Löytökissa-Jussin ja kanien kanssa.
Jada tutkittiin ja sille määrättiin lääkkeet moniin tulehduksiin. Kanien sukupuolet tarkistettiin, kaikki olivat tyttöjä. Jussi kastroitiin, se ja Salli saivat loishäätöpiikin.
Myöhemmin samana päiväna Salli lähti uuteen kotiin, kuten myös Tara-rottweiler.

7.7 Abi lähti virallisesti uuteen kotiin.
Sara-kissa tuli takaisin kotihoidosta.
Maili-hirvikoira steriloitiin.

8 ja 9.7 T-pennut, Damien, Ivy, Talia, Baloo ja Retu lääkärissä.
Retu, Baloo ja pikkupojat kastroitiin ja tytöt steriloitiin. Retulta poistettiin myös kannukset.
Pennut olivat tarhan ensimmäiset varhaissteriloidut. Itse leikkaukset olivat hiukan vaikeampia kuin aikuisten kanssa, mutta kaikki sujui kuitenkin ongelmitta. Pennut ovat toipuneet uskomattoman nopeasti ja ovat kuin ei mitään olisi tapahtunutkaan. Muualla Suomessa varhaissterilointeja on tehty jo jonkin aikaa hyvin tuloksin. Tämän hetkisten kokemusten perusteella vaikuttaa meidänkin mielestä hyvältä jutulta.
Kun olimme vielä lääkärissä meille soitettiin kissanpennuista, jotka oli löydetty huonokuntoisina navetasta Vähäkyröstä. Löytäjät toivat ne meille suoraan lääkäriin. Pennut olivat noin 8-viikkoisia, 3poikaa ja 1 tyttö. Niillä oli kova flunssa ja kuumetta. Lääkäri antoi niille kuumetta alentavaa särkylääkettä, loishäätöpiikin ja mukaan silmätippoja.
Kun pääsimme lääkäristä tarhalle oli sinnekin tuotu 3, noin 6-viikkoista kissanpentua. Onneksi ne olivat paremmassa kunnossa kuin Vähäkyrön pennut.

10.7 oli lääkärivuorossa Nelli, Turo-löytökissa, 6-viikkoiset kissanpennut, Selinan pennut, hoidossa ollut kissa-emo ja sen kaksi pentua.
Nelli steriloitiin, sen kannukset poistettiin ja nenän vanhaa vammaa operoitiin. Turo ja Selinan pennut rokotettiin. Pienimmät kissanpennut tutkittiin ja ne saivat loishäätöpiikin.
Emo-kissa ja sen pennut olivat olleet tarhalla monta viikkoa hoidossa ja kun niitä tultiin hakemaan kotiin selvisi, että pennuista oltiin luopumassa. Sovimme omistajan kanssa, että pennut saisivat jäädä tarhalle kotia etsimään, lisäksi veimme emon steriloitavaksi uusien vahinkojen välttämiseksi.