Keskiviikkoisen kissanpentu rynnäkön takia kanit joutuivat poikkeuksellisesti yöksi ulkotarhaan. Ne ovat olleet siellä päivät ulkoilemassa ja ovat siis tottuneet olemaan siellä. Illalla kanit vietiin tarhaan, niille vietiin vettä, ruokaa ja heinää. Oveen laitettiin lukko ilkivallan varalta.
Torstai aamuna kuitenkin tarhassa oli jäljellä vain yksi kani!
Toinen kani löytyi pian sen jälkeen läheltä häkkiä, mutta yksi kani oli tipotiessään. Kaikki lähi pusikot käytiin läpi ja etsittiin kuumeisesti, mutta sitä vain ei löytynyt. Koiratarhalla kun olemme, otettiin ajokoira avuksi. Koira vietiin paikkaan missä oletimme kanin olevan, koira sai heti vainun siitä. Pienen ajan jälkeen kani nähtiin, mutta se oli meitä niin paljon nopeampi, ettei kiinni saamisen mahdollisuutta ollut. Monta kertaa se katosi näkyvistä meitä korkeampien horsmien sekaan.
Me olimme kuitenkin kania sitkeämpiä ja noin tunnin jahtaamisella ja hätistelyllä se saatiin napattua kiinni.

Saman päivän iltana kanit järjestivät vielä toisen yllätyksen.
Kanit ovat eläneet isänsä kanssa tarhalle tuloon asti, joten oli odotettavissa ainakin jonkun olevan tiineenä. Erityisesti yhtä kaneista tarkkailtiin. Nyt se oli nyppinyt jo lähes kaikki karvansa vatsastaan ja päätimme siirtää sen omaan häkkiin. Emme ehtineet sisustaa sen häkkiä valmiiksi kun se alkoi synnyttää.
Emme olleet ennen nähneet kanin synnyttävän ja olimme yllättyneitä kuinka helposti ja nopeasti se kävi. Poikasia tuli kuusi.