Nyt on vuoden ensimmäisen kirjoituksen aika. Blogin uudistuksen takia ei vielä osata aivan moitteettomasti tätä uutta versiota käyttää, mutta onneksi me ollaan fiksuja ja nopeita oppimaan. Silmänisku

Uusiin koteihin on lähtenyt kissoista Trina, Koda, Aramis, Athos, Alva, Sylvester, pennut Meeri, Mindy ja Onni sekä Venla, joka ei ehtinyt edes sivuille asti. Koirista on lähtenyt Poju ja Rocky.

Uusia kodittomia koiria on tullut kaksi, Ritu ja Tessu. Ritu on 5kk ikäinen saksanpaimenkoiraa muistuttava narttu. Tessu on 1,5-vuotias saksanmetsästysterrieri-mäyräkoira-kettuterrierisekoitus uros. Molemmilla on jo useita kotiehdokkaita.

Uusia kissoja on myös tullut. Sepänkylästä löydetty pikimusta Oona-tyttö paljastuikin olevan leikattu kolli, se sai uudeksi nimeksi Joona. Toinen musta kissa tuli perheestä, se sai nimekseen Sissi. Sissi on nuori ja seurallinen tyttö.
Helsingbystä löydettiin kaunis Ruuti pentuinensa. Ruutin pentuja on tullut tarhalle ennenkin, ikävä kyllä ne olivat liian villejä lemmikiksi. Nämä mukana olevat Renny ja Raisa ovat onnekseen tarpeesi nuoria, jotta kesyyntyvät ajan kanssa. Ruuti itse on aivan kesy.
Tervajoelta pakkasen jaloista saatiin pelastettua pienikokoinen, valkoinen pitkäkarvainen leikattu poika.

Lääkärissä on käynyt moni eläin.
Rocky-ajokoira kastroitiin juuri sopivasti paria viikkoa ennen uuteen kotiin lähtemistä.
Rotat sairastavat edelleen hengitystietulehdusta ja ne ovat käyneet saamassa lisää lääkettä. Yksi tarhan hiiristä on lopetettu kasvainten vuoksi.
Kaisa koira oli määrä steriloida, mutta kun Kaisa oli rauhoitettu ja sen vatsa oli ajeltu huomattiin sen vatsassa olevan arpi. Kaisa on mitä luultavimmin leikattu jo aiemmin. Kaisan tilalta leikattiinkin Tessu.
Tervajoen valkoinen löytökissa oli mukana lääkärissä. Se rauhoitettiin ja sen takut selvitettiin, sillä oli myös väiveitä ja se sai niihin purevan loishäädön.

Hoitoeläimiäkin joudutaan joskus käyttämään lääkärissä.
Puolivuotiaat kissasisarukset Jussi ja Aada leikattiin hoidossa olon aikana omistajan pyynnöstä.
Tarhalta edellisvuonna lähtenyt dreeveri Jack sai pureman tassuunsa ja se jouduttiin tikkaamaan. Tämä tapahtui tietenkin sunnuntai-iltana ja päivystävä eläinlääkäri oli Vöyrillä. Ennen päivystävää kokeiltiin vielä soittaa kaupungin eläinlääkärille josko häntä huvittaisi vapaapäivänä lähteä töihin. Niinhän siinä kävi, että 19.30 sovittiin treffit klinikalle. Haava saatiin hoidettua ja Jack pääsi vielä samana iltana kotiin heräilemään. Jälleen kiitos Tiinalle Jackin ja meidän puolesta!
--------------------------

Ritu toimistossa